Warmtepomp advies op maat

Vrijblijvend advies (aan huis) van onze warmtepomp specialisten

Ik wil graag warmtepomp advies op maat

Laat je gegevens achter en één van onze adviseurs neemt binnen 24 uur contact met je op

Verschillende type warmtepompen vergelijken

Bij Duurzaam Advies begrijpen we dat er veel verschillende warmtepompen zijn. Sommige halen warmte uit de lucht buiten en andere gebruiken water uit de grond als bron. Het is niet dat het ene type per se beter is dan het andere; het hangt echt af van wat het beste werkt voor jouw woning. We leggen je graag uit wat elk type warmtepomp kan betekenen voor jou, inclusief de goede en minder goede punten van het type.

Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp werkt samen met een bestaande of nieuwe cv-ketel. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht om je huis te verwarmen. Wanneer de warmtevraag te groot is voor de warmtepomp, springt de cv-ketel bij voor extra verwarming en voorziet het in warm water. Belangrijk voor een hybride warmtepomp is dat er voldoende isolatie in de woning aanwezig is. Laat je hier goed over adviseren.

Lucht/water warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp is de meest voorkomende warmtepomp in Nederland en werkt vergelijkbaar met een hybride warmtepomp (alleen wel volledig elektrisch). Warmte wordt van de buitenlucht onttrokken met een buitenunit. De buitenlucht wordt in een binnen unit op elektriciteit verwarmd, waarmee het water voor het verwarmingssysteem en warm watergebruik verwarmd wordt.

warmtepomp besparing berekenen

Water/water warmtepomp

Een water/water warmtepomp trekt warmte uit bestaande waterbronnen zoals bodem of grondwater. Daarom wordt het ook wel een bodem warmtepomp genoemd. Met een buizensysteem wordt warmte van water uit de grond gebruikt en naar de binnen unit van de warmtepomp toegebracht. Binnen het systeem wordt de warmte vervolgens omgezet naar een juiste temperatuur voor in de woning.

Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp haalt ook zijn warmte uit de buitenlucht met een buiten unit. Dit betekent niet dat de buitentemperatuur heel warm moet zijn voordat er warmte uit de lucht onttrokken kan worden. De buitenlucht wordt in een binnen unit verwarmd op elektriciteit. De warme lucht kan vervolgens via aircosystemen in verschillende kamers verspreid worden. 

Installatie zoals het hoort

A++ warmtepompen van Duurzaam Advies

De beste deal gegarandeerd

Wij doen niet aan kortingen of aanbiedingen. Je krijgt altijd gegarandeerd de beste deal. Hierdoor vis je nooit achter het net en krijg je altijd de best mogelijke prijs.

Persoonlijke service zoals jij dat wil

De app geeft direct inzicht en beantwoordt jouw vragen. Of kies voor persoonlijk contact via ons lokale nummer. Geen wachtmenu's maar oprechte en persoonlijke ondersteuning.

Servicemonteurs die voor je klaarstaan

Ook na de installatie staan wij voor je klaar. Dankzij ons landelijk netwerk van Warmte Techniek Nederland servicemonteurs worden servicevragen snel en vakkundig opgepakt.

Certificeringen

Wij begrijpen als geen ander dat de installaties in jouw woning of bedrijfspand nauwkeurig moeten worden uitgevoerd. Ons team bestaat uitsluitend uit gecertificeerd personeel, en wij volgen strikt de hoogste richtlijnen om te allen tijde de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Meer dan 80 verduurzamingsexperts staan voor je klaar.

Persoonlijk warmtepomp advies

Advies in duurzaamheid, installatie met vakmanschap.​

Ik wil graag advies ontvangen over de verschillende mogelijkheden

Laat je gegevens achter en één van onze adviseurs neemt binnen 24 uur contact met je op